Op het stadhuis van de stad Sint-Truiden verzamelden de Euregionale comités van de Zevenjaarlijkse feesten uit de Euregio. Vertegenwoordigers van Susteren, Maastricht, Tongeren en Hasselt ontmoetten er de initiatiefnemers van de Zevenjaarlijkse Trudofeesten.

Burgemeester Veerle Heeren:”De afgelopen editie van de Trudofeesten zijn succesvol geweest met een groots massaspel over het leven van de Heilige Trudo, geplaatst in een hedendaags kader, heel wat activiteiten zoals expo’s ( o.m. in de Mindere en de Minderbroederskerk) en niet te vergeten de mooie lichtprocessie bij de opening en het slot van de Trudofeesten. De Trudofeesten hebben bovendien honderden vrijwilligers en tal van verenigingen met elkaar verbonden, wat uiteindelijk het sociaal weefsel in onze stad alleen maar kan versterken”.

Ook deken Wim Ceunen was tevreden:” We hebben getracht onze stadheilige Trudo centraal te stellen en mensen samen te brengen in alle vriendschap en vrede, wat we de dag van vandaag erg nodig hebben in onze samenleving”.

Na een kennismaking van de delegaties werd even terug gekeken naar de voorbije editie. Nadien volgde een korte evaringsuitwisseling. “Dat klop, want onze Euregionale samenwerking die al sinds de jaren 80 bestaat heeft de bedoeling kennis en ervaringen uit te wisselen en samen dit religieus erfgoed en de zevenjaarlijkse tradities over de generaties heen te tillen. Daarom zijn we blij dat we nu ook met de initiatiefnemers van Sint-Truiden hebben kunnen kennismaken”, aldus Lus Smeets, voorzitter van het Hasseltse Virga Jessecomité, namens de collega’s uit de Euregio.